Publicitat
Publicitat

La borsa cau un 0,54% tot i el rescat

Diversos bancs registren pèrdues en el primer dia de cotització després de l'acord amb Europa

El rescat europeu no ha estat gaire ben rebut per la borsa espanyola, que ha acabat caient un 0,54% en la primera jornada després de l'acord amb l'Eurogrup. La cotització dels principals valors de l'Íbex-35 s'ha disparat a primera hora del matí, però al llarg de la jornada els guanys s'han esvaït enmig dels dubtes entorn dels detalls del rescat i les condicions que s'exigiran als bancs.

El sector financer, el principal beneficiari de l'ajuda europea, és el que ha protagonitzat les majors pujades a primeres hores del matí. Finalment, però, ha moderat els seus guanys i ha abandonat la part alta de la llista de valors, com és el cas de Bankia, que ha pujat un 1,07%. Bankinter (0,40%), Caixabank (0,34%) i Sabadell (0,11%) han completat la llista d'entitats amb guanys. La resta de bancs han registrat pèrdues entre les quals destaquen el Banco Popular, amb una caiguda de l'1,51%, el Santander i el BBVA, que han perdut un 0,37% i un 0,29%, respectivament.

La prima de risc ha evolucionat de forma inversa i, tot i que ha començat la jornada a 467 punts, ha acabat tancant en 421 punts bàsics, amb l'interès del bo espanyol en un 6,51%.

Les borses europees tampoc han reaccionat positivament al rescat d'Espanya i Frankfurt ha tancat amb una pujada del 0,2%, París ha perdut un 0,3%, Londres un 0,1% i Milà, la que més ha caigut, un 2,8%.


Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT