Economia 30/06/2015

Les borses europees tornen a caure, però moderen la patacada

El selectiu espanyol tanca la sessió amb un retrocés del 0,78% i està lluny de les caigudes registrades a París, Frankfurt o Londres. La prima de risc es relaxa als 153 punts bàsics

Ara
1 min
Operadors parlant davant l'índex de la Borsa de Madrid / ACN

BarcelonaL'Íbex-35 ha tornat a caure aquest dimarts, patint pèrdues del 0,78% i quedant-se en 10.769 punts. De totes formes, els descensos s'han moderat respecte a la jornada d'ahir, el selectiu espanyol va patir la seva pitjor davallada des de l'agost del 2012, amb un retrocés del 4,56%, a causa de l'impacte del 'corralito' a Grècia.

Entre els valors espanyols, els pitjors resultats han estat els d'Acerlormittal (-3,06%), la constructora OHL (-2,30%) i Acerinox (-2,21%). A diferència de la jornada d'ahir, els bancs han patit menys pel que fa a les perspectives negatives dels mercats.

Al començament del dia, les borses internacionals també han arrencat amb descensos, tot i que han anat moderant les caigudes. L'Íbex-35 se situa, però, lluny de les caigudes que registraven altres selectius com el francès o l'alemany: París (-3,74%), Frankfurt (-1,25%) i Londres (-1,50%).

Pel que fa a la prima de risc (l'indicador que medeix la diferència entre els interessos que paguen Espanya i Alemanya pel seu deute), aquesta s'ha quedat finalment en els 153 punts bàsics, un punt menys del nivell en què es trobava al tancament d'ahir.

stats