Economia 10/09/2019

British Airways cancel·la gairebé tots els vols a causa de la vaga de pilots

Vuit vols Londres-Barcelona no sortiran aquest dimarts

Ara
2 min
Desenes de vols de British Airways s'han quedat a terra aquest dimecres a Londres.

BarcelonaBritish Airways (BA) ha anunciat la cancel·lació de gairebé tots els vols durant aquest dilluns i dimarts arran de la vaga de 48 hores convocada pel sindicat de pilots Balpa. En concret, entre els dos dies, s'han anul·lat més de 1.700 vols, i només aquest dilluns, la decisió ha afectat uns 195.000 passatgers.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'aerolínia ha informat que, a causa de la falta de detalls del sindicat sobre quants pilots participarien en la vaga, "no tenia cap manera de predir quants avions estarien operatius", i per això no ha tingut "més remei" que cancel·lar vols. Les últimes xifres assenyalen que el 90% dels 4.300 pilots de British Airways han recolzat l'acció.

No obstant això, la companyia ha assenyalat que els vols de BA CityFlyer, Sun-Air i Comair no es veuen afectats per les cancel·lacions, i que treballa amb les filials per programar avions més grans que li permetin transportar un nombre més gran de clients.

Vols cancel·lats a Barcelona

La mobilització també afecta l'aeroport del Prat. De moment, la companyia anglesa ja ha cancel·lat vuit dels quinze vols previstos des dels aeroports de Londres al de Barcelona d'aquest dilluns i vuit vols més previstos per aquest dimarts. Els vols que sí que surten, que són els de l'aeroport de Gatwick, és perquè els opera Vueling gràcies a l'acord que té la companyia amb British Airways.

Els treballadors asseguren que l'aerolínia "està obtenint enormes beneficis com a resultat de l'ardu treball i la dedicació personals", fins i tot "dels sacrificis realitzats en temps difícils". La setmana passada, Balpa es va oferir a cancel·lar la vaga si l'aerolínia acceptava una nova proposta, però va ser rebutjada. No obstant això, les dues parts han destacat que mantenien la predisposició a negociar.

A més d'aquests dos dies, el sindicat ha establert per al 27 de setembre una altra jornada d'aturades.

Noves vagues dels treballadors d'Iberia a l'horitzó

UGT ha anunciat aquest dilluns a Iberia que estudia la possibilitat de convocar vaga a tots els centres de treball i per a tots els col·lectius de treballadors de terra. La mobilització es prepara "com a resposta a la decisió unilateral de l'aerolínia de suspendre les negociacions del XXI conveni col·lectiu de terra". La companyia va atribuir el moviment a la successió de vagues.

La opinió del sindicat és que la "mala fe negociadora" que, segons els representants empresarials està condicionant la negociació, "és en realitat l'exercici d'un dret fonamental amb el qual compten tots els treballadors i treballadores d'Iberia".

stats