Economia 25/07/2012

Brussel·les avala les ajudes públiques a Unnim en la venda al BBVA

La Comissió Europea (CE) valora que el pla de reestructuració que ha seguit Unnim soluciona els problemes que la van portar al rescat

Efe
1 min

Brussel·lesLa Comissió Europea ha aprovat l'ajuda estatal del govern espanyol a Unnim en el context de la venda al BBVA, que es va quedar l'entitat per un euro fa uns mesos després que aquesta sortís a subhasta.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Comissió Europea (CE) ha conclòs que el suport a la reestructuració d'Unnim donat per l'Estat "està en línia amb les normes d'ajudes estatals" comunitàries.

Brussel·les considera a més que el pla de reestructuració soluciona "adequadament" els problemes estructurals que van portar al rescat de l'entitat, mentre evita distorsions indegudes en matèria de competència.

El vicepresident de la Comissió Europea i comissari de Competència, Joaquín Almunia, ha afirmat que la venda d'Unnim al BBVA resol diversos problemes que s'ha trobat Unnim recentment "en un context econòmic difícil".

L'operació "restaurarà la seva viabilitat a llarg termini i per tant contribuirà a l'enfortiment del sector bancari espanyol en el seu conjunt", ha afegit Almunia.

El passat 7 de març, el BBVA va guanyar la subhasta d'Unnim per un euro i l'entitat serà integrada en el grup i deixarà d'existir com a banc independent.

La seva xarxa d'oficines serà significativament reestructurada i integrada amb la xarxa del BBVA.

En el context de la venda, a més del suport públic rebut pel FROB, el Fons de Garantia de Dipòsits (FGD) va donar a l'entitat una garantia de protecció de pèrdues per a certs actius tòxics. Les garanties cobreixen el 80 % de les pèrdues no garantides per les provisions d'Unnim per 1.330 milions d'euros.

La Comissió Europea ha determinat que l'ajuda estatal continguda en aquestes mesures suma 2.869 milions d'euros.

stats