Economia 06/05/2018

CaixaBank compra un altre paquet de BPI i ja en controla el 93%

L'entitat farà un opa d'exclusió per quedar-se la totalitat del banc portuguès

Dani Cordero
1 min
L'any passat La Caixa va augmentar la seva participació en el banc portuguès BPI.

BarcelonaCaixaBank ha fet avui un nou pas per quedar-se la totalitat de les accions de BPI. Segons ha anunciat a la CNMV, l'entitat catalana ha tancat amb Allianz un acord per comprar-li un paquet del 8,4% del capital del banc portuguès per 178 milions d'euros, la qual cosa li permetrà controlar el 92,9% de les accions.

Tot seguit, l'entitat sol·licitarà, en les pròximes setmanes, la convocatòria d'una junta extraordinària d'accionistes, en què demanarà llançar una opa d'exclusió amb l'objectiu d'adquirir la resta d'accions que puguin quedar a borsa. L'escàs percentatge de 'free float' (accions a borsa) fa que perdin atractiu entre els inversors, ja que és difícil que les seves cotitzacions es moguin.

Segons un fet rellevant enviat aquest diumenge a la CNMV, CaixaBank preveu pagar per cada acció el mateix valor que ha pagat a Allianz pel seu 8,4% d'accions: 1,45 euros per títol. És a dir, invertirà un altres 149,8 milions d'euros. Això suposa pagar una prima del 22,6% respecte a la cotització amb què els títols de BPI van tancar la sessió borsària de divendres.

L'operació té altres derivades, ja que CaixaBank i Allianz han acordat proposar una reorganització de l'aliança d'assegurances a Portugal, de forma que BPI i la filial portuguesa d'Allianz reforcin la seva relació comercial i de distribució d'assegurances. BPI continuaria distribuint les pòlisses de vida d'Allianz fins a finals del 2019 i després BPI distribuiria les seves pròpies pòlisses. A més, BPI mantindria el 35% de les accions d'Allianz a Portugal.

stats