Economia 06/05/2018

CaixaBank compra un altre paquet de BPI i ja en controla el 93%

L'entitat farà un opa d'exclusió per quedar-se la totalitat del banc portuguès

Dani Cordero
1 min
L'any passat La Caixa va augmentar la seva participació en el banc portuguès BPI.

BarcelonaCaixaBank ha fet avui un nou pas per quedar-se la totalitat de les accions de BPI. Segons ha anunciat a la CNMV, l'entitat catalana ha tancat amb Allianz un acord per comprar-li un paquet del 8,4% del capital del banc portuguès per 178 milions d'euros, la qual cosa li permetrà controlar el 92,9% de les accions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot seguit, l'entitat sol·licitarà, en les pròximes setmanes, la convocatòria d'una junta extraordinària d'accionistes, en què demanarà llançar una opa d'exclusió amb l'objectiu d'adquirir la resta d'accions que puguin quedar a borsa. L'escàs percentatge de 'free float' (accions a borsa) fa que perdin atractiu entre els inversors, ja que és difícil que les seves cotitzacions es moguin.

Segons un fet rellevant enviat aquest diumenge a la CNMV, CaixaBank preveu pagar per cada acció el mateix valor que ha pagat a Allianz pel seu 8,4% d'accions: 1,45 euros per títol. És a dir, invertirà un altres 149,8 milions d'euros. Això suposa pagar una prima del 22,6% respecte a la cotització amb què els títols de BPI van tancar la sessió borsària de divendres.

L'operació té altres derivades, ja que CaixaBank i Allianz han acordat proposar una reorganització de l'aliança d'assegurances a Portugal, de forma que BPI i la filial portuguesa d'Allianz reforcin la seva relació comercial i de distribució d'assegurances. BPI continuaria distribuint les pòlisses de vida d'Allianz fins a finals del 2019 i després BPI distribuiria les seves pròpies pòlisses. A més, BPI mantindria el 35% de les accions d'Allianz a Portugal.

stats