Economia 17/10/2017

CaixaBank recomana als treballadors que no participin a l'aturada d'aquest migdia

L'entitat, però, també ha dit que respectarà el dret de manifestació dels empleats

Ara
1 min

BarcelonaCaixaBank ha recomanat aquest dimarts als treballadors que no participessin a l'aturada convocada per a aquest migdia. Tal com ha pogut confirmar aquest diari, ho ha fet a través d'un correu que ha enviat a tots els empleats de les oficines catalanes. No obstant, diversos treballadors s'han acollit al dret de manifestació i lliure expressió i han sortit al carrer. Una de les majors concentracions s'ha produït davant la seu catalana de CaixaBank a l'avinguda Diagonal, en la qual han participat desenes de persones.

En el correu que ha emès l'entitat, s'ha demanat fins a tres vegades que no s'aturés l'activitat de l'empresa. "CaixaBank recomana als treballadors que evitin interrupcions de jornada que puguin afectar greument la nostra activitat ordinària, així com eventuals actuacions a la via pública", deia el correu.

El text també esmentava el codi ètic de la societat bancària i demana als empleats que vetllessin "per la protecció dels interessos dels clients i accionistes, evitant posicionaments que puguin ser atribuïts a l'entitat i que afectin la seva reputació i imatge corporativa". A banda, el correu ha recordat als treballadors que l'aturada no ha sigut convocada "mitjançant els mecanismes legals que emparen el dret de vaga".

Ara bé, CaixaBank també havia dit que respectaria els drets de "reunió, manifestació i lliure expressió" dels treballadors. De fet, el 2 d'octubre els treballadors de l'entitat ja van sumar-se en massa a la crida per protestar contra la violència policial. Els empleats van aconseguir tallar l'avinguda Diagonal al crit de "els carrers seran sempre nostres".

stats