FINANCES
Economia 16/05/2013

Caja Madrid va concedir 131 milions en préstecs a Díaz Ferrán en 8 anys

Ara
1 min

Barcelona.Caja Madrid va concedir 131 milions en crèdits entre els anys 2003 i 2010 a familiars i empreses vinculades a l'expresident de la CEOE i expropietari del grup Marsans Gerardo Díaz Ferrán.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

D'aquests, 8,7 milions es corresponen a operacions a favor dels seus fills, i també s'hi inclou el préstec de 26,6 milions que l'entitat, que en aquell moment presidia Miguel Blesa, va concedir a Díaz Ferrán el 2008 i que investiga el titular del jutjat d'instrucció número 9 de Madrid, Elpidio José Silva, que els ha imputat a tots dos per delictes societaris i falsedat documental.

De la resta, gairebé 104,5 milions, un 15%, 15,3 milions, no s'han tornat i "estan sotmesos a litigis per intentar la recuperació de tot el crèdit o una part", segons un informe pericial de la consultora KPMG al qual ha tingut accés Efe.

Gerardo Díaz Santamaría, fill de l'empresari, va obtenir en crèdits un total de 5,6 milions d'euros, dels quals el 83% Caja Madrid no els ha pogut recuperar. La seva germana Marta Díaz Santamaría no ha tornat el 44% dels 3,12 milions d'euros que li van ser concedits. Segons l'informe, en algun cas Caja Madrid no va sol·licitar la preceptiva autorització de la Comunitat de Madrid fins a un mes després de l'operació.

stats