Tecnologia
Economia 23/06/2022

La Cambra obrirà un centre de formació digital per a empreses a la plaça Catalunya

Es fa a través d'un acord amb Leitat, i es vol comptar amb empreses com Google i Telefónica

2 min
Mònica Roca, presidenta de la Cambra de Barcelona.

BarcelonaLa Cambra de Comerç de Barcelona votarà al ple del juliol la proposta de fer un centre de competències tecnològiques i digitals en un edifici de la plaça Catalunya de la ciutat, segons ha pogut saber l'ARA. L'edifici, de 1.000 metres quadrats, està situat al costat del Hard Rock Cafe i és propietat del Centre Tecnològic Leitat, amb qui la Cambra ha tancat un acord de col·laboració pel qual Leitat cedeix les instal·lacions i fa de partner tecnològic, i la Cambra hi posa el coneixement.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La proposta, que encara no té un nom definitiu, vol destinar part de l'edifici a fer "formacions d'última milla" de tipus digital o tecnològic per a empreses. D'aquesta manera, s'oferiran formacions de diverses àrees digitals alhora que també se'n faran a mida per a les empreses que ho demanin. Segons fonts de la institució, empreses com Google i Telefónica podrien participar en les formacions aportant coneixement i oferint els serveis que requereixin les empreses. La voluntat de la Cambra és ampliar aquest acord amb més tecnològiques com Seidor o Microsoft.

En el programa amb què està treballant la institució es plantegen formacions en temes com el blockchain i la programació o la gestió de talent, entre moltes altres aptituds. També es faran propostes a mida i puntuals per a empreses que requereixin formar els seus empleats en un tema concret. D'aquesta manera, la Cambra podrà estar més a prop de les necessitats del teixit empresarial.

Calendari

La iniciativa es votarà al ple de juliol de la institució i tot apunta que tirarà endavant. Tot i que ja s'estan treballant les bases de la proposta, aquesta no es posarà en marxa fins al mes de setembre. A més, en el cas que aquestes formacions tinguin una bona acollida entre les empreses, la voluntat de la Cambra és ampliar-les a altres llocs del territori. Una opció seria Manlleu, on les formacions se centrarien sobretot en la robòtica.

L'edifici de la plaça Catalunya és propietat de Leitat, que fins ara l'ha tingut en desús. De fet, actualment part de l'equip de la Cambra ja treballa alguns dies des d'aquest edifici, a causa de les obres que s'estan fent a la seu de l'avinguda Diagonal. La idea és que quan es posi en marxa el centre tecnològic, la Cambra ocupi algunes de les plantes de l'edifici de manera habitual.

stats