Economia 18/06/2019

Canadell, sobre la impugnació de Tusquets: "Estan fregant el ridícul"

El nou president de la Cambra vol impulsar més estudis relacionats amb l'economia del Procés

Ara
2 min
Joan Canadell amb dues membres del seu equip a l'acte de constitució de la Cambra de comerç

BarcelonaEl nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha tret ferro aquest dimarts a la impugnació del ple presentada pel seu contrincant Carles Tusquets. "Estan fregant el ridícul", ha valorat en una entrevista a Catalunya Ràdio, la primera des que va assumir ahir la presidència de la institució. Canadell ha assegurat que encara que perdessin les cadires qüestionades per Tusquets, la seva candidatura continuaria mantenint la majoria al ple. "Nosaltres continuarem treballant", ha dit.

A més, el nou president de la Cambra ha assegurat que almenys "un parell" de les grans empreses amb cadires reservades al ple van votar la candidatura d'Eines de País, liderada per l'ACN i el Cercle Català de Negocis. "No puc dir quines perquè el vot és secret, però ja ens havien comentat que ens votarien a nosaltres", ha insistit Canadell. En aquest sentit, ha dit que totes continuaran contribuint a la Cambra "perquè entenen que és bo per al país". "El nostre tarannà és de diàleg constant amb tots els actors empresarials", ha sentenciat.

D'altra banda, Canadell ha afirmat que el nou executiu de la Cambra no començarà a prendre decisions per les qüestions polítiques, sinó que vol lluitar per "tancar la bretxa" amb els ens camerals d'altres grans ciutats europees. "Hem de treballar per a un pressupost de 50 o 80 milions d'euros", ha destacat sobre els recursos de l'organisme.

Pel que fa a canvis en el reconegut servei d'estudis de la Cambra, Canadell ha confirmat que es mantindrà, però ha admès que també impulsaran més informes relacionats amb el Procés. Per exemple, analitzar quin ha sigut el cost per a Catalunya de les inversions que l'Estat no ha executat o quants morts a les carreteres han sigut causades pel mal estat de les infraestructures. "Qui més hi tenen a guanyar amb la independència són els barris amb salaris més baixos; això ho hem de poder demostrar amb estudis i arguments".

Així doncs, el nou president de la Cambra ha explicat que abans de preguntar als empresaris sobre què n'opinen de la independència de Catalunya, el nou executiu de l'ens farà una consulta respecte a temes com el salari mínim i el model de vinyeta per als peatges de les autopistes. Ara, també vol obrir la qüestió sobre declarar 'persona non grata' el rei Felip VI.

stats