Economia 24/01/2019

Jean-Dominique Senard substitueix Carlos Ghosn com a president de Renault

El fins ara president, empresonat al Japó, havia dimitit abans de ser destituït

Ara
1 min
Jean-Dominique Senard , nou president de Renault

ParísEl consell d'administració de Renault ha nomenat aquest dijous Jean-Dominique Senard com a nou president de la companyia. Senard substitueix Carlos Ghosn, empresonat al Japó des de fa més de dos mesos per irregularitats al capdavant de l'aliança amb Nissan, que ha presentat la seva dimissió aquest dijous, hores abans que el consell del grup francès es reunís per destituir-lo i nomenar el nou equip directiu. La dimissió de Ghosn l'ha anunciat el ministre francès d'Economia i Finances, Bruno Le Maire, des del Fòrum Econòmic de Davos. S'ha de tenir en compte que l'estat francès és el primer accionista de Renault, amb un 15% del capital.

Le Maire ha confirmat la dimissió de Ghosn, que es donava per feta des d'inici de setmana. Poc després s'ha reunit el consell d'administració de Renault a la seva seu als afores de París per decidir la nova estructura directiva de l'empresa.

El nou president, Jean-Dominique Senard, era fins ara el responsable del fabricant de neumàtics Michelin. Senard farà tàndem amb Thierry Bolloré, que com a director general i responsable executiu de la companyia porta el dia a dia de Renault.

stats