Economia 22/07/2014

Cata ofereix 42,5 milions per quedar-se Fagor i mantindrà 705 llocs de treball

L'oferta de la companyia catalana, amb seu a Torelló, millora la de l'argeliana Cevital en 14 milions

Efe
2 min
El fabricant d'electrodomèstics català vol quedar-se les dues fàbriques i salvar 700 llocs de treball al País Basc. EFE

Sant SebastiàL'empresa catalana Cata ofereix 42,5 milions d'euros pels actius de Fagor Electrodomèstics i manté el seu compromís de generar 705 llocs de treball directes el primer any, cosa que significa duplicar el preu de la seva proposta anterior.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La firma catalana, pertanyent al Grup CNA, ha informat en un comunicat que ha elevat el preu fins als 42,5 milions, cosa que supera en 14 milions la xifra que està disposada a pagar el grup algerià Cevital.

En concret, Cata ofereix 37 milions per totes les unitats productives de Fagor Electrodomèstics i uns altres 5,5 milions pel que el pla de liquidació denomina "Bloc 2", que inclou els "actius no afectes" de la cooperativa, és a dir, els que no estan directament vinculats a l'activitat productiva.

Aquest dilluns va acabar el termini perquè les empreses interessades en la compra dels actius milloressin les seves primeres ofertes. Els administradors concursals han conegut el detall aquest dimarts i ara hauran d'elaborar un informe valorant la que consideren millor.

El grup Cevital, que havia ofert en principi 23 milions d'euros i 450 llocs de treball directes el primer any, ha informat avui que ha elevat la seva proposta fins als 28 milions i els 500 llocs de treball directes, amb l'avantatge que aquesta quantitat es pagaria en un sol termini al signar l'adjudicació.

De la seva banda, Cata havia ofert la setmana passada 21,3 milions -menys que Cevital-, encara que amb un compromís d'ocupació més gran, al prometre la creació de 703 llocs de treball directes, xifra que es manté pràcticament igual en la proposta definitiva (705), encara que ara es detalla que es crearan en el primer any d'activitat, mentre que per al quart any se'n prometen 840.

A més, Cata assegura que el seu pla industrial significarà la creació de 1.249 llocs de treball indirectes en el primer any. L'empresa catalana proposa un primer pagament al comptat de 20 milions d'euros.

Els dos grups que liciten per Fagor Electrodomèstics opten a fer-se amb totes les divisions de la cooperativa concursada -línia blanca, minidomèstic i confort- i en els dos casos es reprendria l'activitat industrial a les plantes d'Arrasate, Eskoriatza i Bergara.

Les dues propostes garantirien la continuïtat de les marques Fagor, Edesa, Aspes i Splendid.

L'oferta de Cevital ha estat profusament detallada aquest matí en una roda de premsa per Sergio Treviño, president executiu de Brandt-Cevital, la divisió d'electrodomèstics del grup algerià, qui ha explicat que els productes amb valor afegit es fabricarien a les plantes guipuscoanes de Fagor, mentre que els altres, com rentadores, frigorífics i rentavaixelles, es produirien a Algèria.

Encara que ha finalitzat la ronda de licitacions establerta en el pla de liquidació de la cooperativa guipuscoana, Treviño ha explicat que el jutge encara podria obrir una última oportunitat de millora de les propostes.

stats