Economia 08/07/2015

Una empresa catalana instal·la un caixer amb 'bitcoins' a Atenes perquè els grecs es puguin saltar el 'corralito'

Bitchain col·locarà el caixer dissabte, segons ha anunciat

Europa Press
1 min
Caixer de 'bitcoins'

BarcelonaL'empresa catalana Bitchain instal·larà dissabte, 11 de juliol, un caixer de la moneda 'bitcoin' al centre d'Atenes, fet que permetrà als grecs que el facin servir evitar els efectes del 'corralito' per les característiques d'aquesta divisa.

La característica principal del 'bitcoin' és que es tracta d'una moneda descentralitzada –sense una autoritat o banc central– que permet fer transferències sense la intervenció d'una entitat financera, i de forma anònima, ha informat l'empresa aquest dimecres en un comunicat.

Els usuaris que ja tinguin unitats d'aquesta moneda podran adquirir 1.000 euros en efectiu per cada transacció, de manera que superarien en 940 euros el límit diari establert pel govern grec.

Amb el caixer, que permetrà comprar i vendre 'bitcoins', els clients podran "atenuar la devaluació de l'economia grega en cas de tornar al dracma" comprant aquesta moneda.

Segons l'empresa, que cita la casa de canvi de 'bitcoin' a Grècia, en les últimes setmanes les transaccions amb aquesta divisa han augmentat un 400% al país hel·lè.

El caixer estarà al centre d'innovació The Cube i s'hi podrà operar durant les hores establertes pel recinte.

La instal·lació forma part de l'estratègia d'expansió de Bitchain, que té previst arribar aquest any als 40 caixers a l'estat espanyol i la resta d'Europa.

Bitchain –empresa amb seu a Sant Cugat del Vallès– és la responsable de distribuir els caixers de 'bitcoins' a Espanya i Europa, i també està desenvolupant diverses línies de negoci per generalitzar l'ús de la moneda.

stats