Economia 24/11/2016

Catalunya signa el seu primer acord comercial amb Cuba

La conselleria d'Empresa de la Generalitat vol fomentar els projectes empresarials catalans a l'illa

Ara
1 min
El govern cubà vol eliminar progressivament el peso convertible per evitar desigualtats.

BarcelonaLa conselleria d’Empresa de la Generalitat ha signat aquest dijous l'Havana un acord comercial amb l’organització governamental ProCuba, encarregada de promocionar la internacionalització de la economia de l’illa. Es tracta del primer pacte comercial entre les dues administracions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller Jordi Baiget ha declarat que es tracta d’un acord "directe" i que busca intensificar les relacions econòmiques entre els dos territoris. La signatura té l’objectiu de fomentar els projectes empresarials catalans a Cuba i incentivar que es portin a terme missions comercials a l'illa i a Catalunya. Baiget ha explicat que Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana, aportarà coneixements tècnics sobre cooperació internacional a Procuba, ja que les dues institucions fan activitats molt similars.

D'altra banda, el director de Procuba, Roberto Verrier, ha explicat que l’acord és fruit de més d’un any de converses entre els dos governs. A més, ha destacat que aquest pacte respon a la "nova identitat" que es vol donar a Procuba en el context d'obertura econòmica del país caribeny.

L'acord s'emmarca en la missió comercial que Acció està portant a terme a Panamà i Cuba, en la qual participen unes 50 empreses catalanes, i també coincideix amb una altra missió del Port de Barcelona que lidera el conseller de Territori, Josep Rull.

stats