Economia
Economia 13/07/2011

CatalunyaCaixa, Unnim i la CAM no superaran les proves d'esforç

Segons avança 'El País', les entitats van fer provisions que ara no compten com a capital. El diari es basa en “fonts del mercat”

Redacció
1 min

BarcelonaAlmenys CatalunyaCaixa (Caixa Catalunya, Tarragona i Manresa), Unnim (Caixa Sabadell, Terrassa i Manlleu) i la Caja Mediterráneo (CAM) no arribaran al mínim de capital exigit a les proves europees, segons avança El PaísEl País citant “fonts del mercat”. El motiu seria que l'Autoritat Bancària Europea (EBA, per les seves sigles en anglès) no ha admès com a capital les provisions anticícliques per el core capital, que es coneixeran divendres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, va admetre ahir que alguna entitat bancària espanyola podria suspendre les proves d'esforç europeu, tenint en compte la modificació en els criteris d'avaluació d'aquest any, en què les provisions dinàmiques no comptaran com a part del capital.

Segons assenyala El País, les tres entitats en qüestió compten amb importants xifres en aquestes provisions que podrien haver sumat al seu capital real, amb un resultat diferent en l'examen europeu.

El que sí que admetria l'EBA com a capital seria el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), malgrat que encara no s'ha pagat.

stats