Economia 23/12/2014

CCOO de Catalunya proposarà increments salarials lligats també a productivitat el 2015

El sindicat vol introduir el guany de competitivitat a la negociació col·lectiva catalana i imitar models de participació dels treballadors similars a l'alemany

Efe
1 min
Joan Carles Gallego, líder de CCOO a Catalunya / ACN

BarcelonaLa negociació col·lectiva entre sindicats i patronals l'any que ve tindrà un eix bàsic: l'increment de sous després d'anys de caiguda. El sindicat CCOO de Catalunya es proposa que la productivitat també es tingui en compte a l'hora de valorar futurs increments salarials i que no només s'utilitzi la guia de la inflació (que està en negatiu amb una taxa del -0,1% al novembre) com s'ha fet a Espanya històricament.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, defensa que el guany competitiu que han tingut les empreses els últims anys gràcies a la devaluació dels costos salarials, comenci a revertir també en un guany per als treballadors ara que la recuperació ha començat. En la roda de premsa prèvia a les festes de Nadal ha anunciat que l'objectiu del sindicat serà una millora de sous i de condicions laborals palpable ja el 2015.

La primera via per temptejar la disposició o no de les patronals a obrir aquest debat serà l'Acord Interconfederal de Catalunya (AIC) que s'ha de renovar al gener i que dibuixa les línies bàsiques que després es traslladen a cada negociació de conveni autonòmic o català. Gallego ha avançat que exerciran pressió sobre els convenis sectorials que s'han de negociar el 2015 i que afecten més de 450.000 treballadors catalans i uns 200.000 més del sector públic.

Gallego ha reconegut que introduir la productivitat com un element per apujar sous vol dir, en paral·lel, que les empreses reformin la manera de negociar i que es creïn models de més participació dels treballadors en l'estratègia del negoci, tal com passa a Alemanya. "Vol dir més participació i més informació de l'empresa cap als treballadors", ha afegit.

stats