Economia 15/11/2016

El jutge citarà com a investigat Josep Borrell pel cas Abengoa

L'Audiència Nacional admet a tràmit una querella contra els actuals i anteriors membres del consell d'administració de la companyia

Europa Press
1 min
Borrell a Barcelona

MadridLa sala penal de l'Audiència Nacional ha admès a tràmit una querella contra els actuals i anteriors membres del consell d'administració d'Abengoa, que hauran de declarar davant el jutge en qualitat d'investigats per respondre a les acusacions.

La citació afecta tots els membres del consell d'administració d'Abengoa en l'exercici 2015, entre els quals figura l'exministre socialista i expresident del Parlament Europeu, Josep Borrell, segons han indicat a Europa Press fonts de la Plataforma de Perjudicats per Abengoa, que ha impulsat la querella.

La decisió del jutjat reverteix una resolució del mes de maig en què es no s'admetia una querella presentada per Íñigo Mac-Crohon Padilla contra Abengoa i, de forma addicional, contra el seu expresident Felipe Benjumea i el seu exconseller delegat Manuel Sánchez Ortega.

Ara, la sala ha decidit revocar aquella interlocutòria i estimar un recurs d'apel·lació del querellant, de manera que es convocaran els denunciats, incloent-hi Benjumea i Sánchez Ortega, perquè prestin declaració.

contra 19 membres i exmembres dels consells d'administració d'Abengoa i de Deloitte

esdeveniments que poden revestir caràcter delictiu

per comprovar si el fet és delictiu s'han de prendre les declaracions als inclosos en la querella

stats