Economia 11/03/2014

La Comissió de la Competència nega que s'aprimi la seu catalana per qüestions "polítiques"

La nova llei de telecomunicacions buidarà de competències la CMT, ubicada a la capital catalana

Joan Rusiñol
1 min
A la seu de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions de Barcelona s'hi mantindran algunes subdireccions del nou superregulador.

MadridLa creació, l'octubre passat, d'un únic organisme regulador va fer saltar les alarmes d'un nou intent recentralitzador. Una esmena de CiU al Senat va permetre, com a mínim, garantir que el substitut de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions mantingués la seu a Barcelona, un dels pocs gestos descentralitzadors del govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Ara, però, el redactat de la nova llei de telecomunicacions amenaça de buidar-lo de competències.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest dimarts, en un esmorzar a Madrid, el president de la Comissió Nacional de Mercats i de la Competència (CNMV), José María Marín Quesada, ha admès que aquesta retallada és possible. "Haurà de cedir alguna de les seves funcions al ministeri, però no totes". A Barcelona hi treballen 122 persones.

Tot i això, Marín Quesada ha assegurat que es tracta de un debat "tècnic" que no ha de generar "alarma" perquè es tracta d'un estira-i-arronsa habitual entre el govern i el regulador per repartir-se les competències. Tot i així, ha demanat que s'esperi el redactat final de la llei per saber-ne l'abast. En qualsevol cas, però, està convençut que no cal buscar-hi "motivacions polítiques" per la situació que viu Catalunya.

stats