Economia 19/07/2017

Aena descarta llançar una contraopa sobre Abertis, després d'estudiar l'operació

La CNMV ha suspès aquest matí la cotització de totes dues empreses després que el diari 'Expansión' avancés que s'havia plantejat aquesta opció

Ara
2 min
Abertis i Waze s'alien per millorar la seguretat viària

BarcelonaLa Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès aquest dimecres la cotització d'Aena i Abertis, sense precisar quan tornaran al parquet. La notícia arriba just després que es donés a conèixer una contraopa per part del gestor aeroportuari sobre l'empresa encapçalada per Francisco Reynés. El govern d'Espanya, però, l'ha descartat, segons 'Expansión'. A principis d'aquest mes la CNMV ja va admetre a tràmit l'opa de la italiana Atlantia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aena ha reconegut en un fet rellevant a la CNMV que va estudiar la compra d'Abertis. Segons el diari econòmia, el gestor de la xarxa espanyola d'aeroports volia millorar les condicions anunciades precisament per Atlantia, de 16,5 euros per acció. Aquesta nova oferta hauria valorat el 100% del gestor d'autopistes en més de 16.300 milions d'euros, als quals se'ls ha de sumar el deute de 15.000 milions d'Abertis, cosa que eleva el total de la operació a quasi 32.000 milions.

No obstant, Aena ha confirmat que aquesta opció ha quedat descartada, després que Enaire (l'empresa pública titular del 51% de les seves accions) rebutges seguir endavant amb l'operació un cop examinada la proposta. A mig matí, la CNMV ha aprovat que totes dues companyies tornessin a cotitzar després de la suspensió.

Fonts consultades per 'Expansión' apunten que el govern espanyol prefereix no hipotecar el futur de la seva xarxa d'aeroports i vol protegir "la seva joia empresarial". Tot i així, aquesta opció també hauria pogut interessar a l'Estat per evitar que Abertis, que controla altres companyies estratègiques com Hispasat, passés a mans d'un propietari estranger.

Per efectuar la compra, Aena hauria estat considerant dues opcions. D'una banda, la possibilitat d'una oferta completament en metàl·lic. De l'altra, l'opció que, segons 'Expansión' preferia el president del gestor aeroportuari, José Manuel Vargas: una operació en accions o mixta que, això sí, suposaria una ampliació de capital.

Les accions d'Abertis van tancar ahir a un preu de 16,41 euros per acció, amb un descens del 0,58% respecte a l'anterior jornada, mentre que les d'Aena se situaven en 168,1 euros, amb una caiguda de l'1,12%.

stats