Economia 25/04/2014

L'Estat impulsa un pla discret d'ajuda al comerç minorista

La Unió d'Associacions de Treballadors Autònoms i Emprenedors assegura que el nou pla tindrà un impacte molt limitat i que "és més del mateix"

Mariona Ferrer
1 min
petit comerç

MadridEl govern espanyol ha aprovat aquest divendres en Consell de Ministre un nou Pla Integral de Suport a la Competitivitat del Comerç Minorista, amb una bateria de 32 mesures que tenen com a objectiu intentar incentivar un sector que significa el 5,6% del PIB de l'economia espanyola i ha estat un dels més afectats per la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáez de Santamaría, ha anunciat que l'objectiu del pla és facilitar una sèrie de mesures per fomentar el creixement competitiu i equilibrat del comerç minorista. Les 32 mesures s'han adoptat amb la col·laboració de les comunitats autònomes, les entitats locals, les cambres de comerç i organitzacions socials.

Inclou accions per facilitar la incorporació de noves tecnologies, així com la regulació de fons a través de préstecs i l'ampliació de la liberalització dels horaris comercials en zones d'especial afluència turística en diverses ciutats. Un dels program s'anomena "Vengui's a Internet" que, amb 1,9 milions d'euros de pressupost, vol impulsar les noves tecnologies en aquests negocis.

Crítiques de la UTAE

La Unió d'Associacions de Treballadors Autònoms i Emprenedors (UATAE) ha criticat aquest pla integral, perquè considera que tindrà un impacte molt limitat i no aborda els problemes del sector. La UTAE creu que aquest pla és "més del mateix" - el juny del 2013 es va aprovar el primer-, ja que s'insisteix en la línia d'afavorit els interessos de les grans superfícies en contra del petit comerç i els autònoms.

stats