Economia 25/04/2014

L'Estat impulsa un pla discret d'ajuda al comerç minorista

La Unió d'Associacions de Treballadors Autònoms i Emprenedors assegura que el nou pla tindrà un impacte molt limitat i que "és més del mateix"

Mariona Ferrer
1 min
petit comerç

MadridEl govern espanyol ha aprovat aquest divendres en Consell de Ministre un nou Pla Integral de Suport a la Competitivitat del Comerç Minorista, amb una bateria de 32 mesures que tenen com a objectiu intentar incentivar un sector que significa el 5,6% del PIB de l'economia espanyola i ha estat un dels més afectats per la crisi.

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáez de Santamaría, ha anunciat que l'objectiu del pla és facilitar una sèrie de mesures per fomentar el creixement competitiu i equilibrat del comerç minorista. Les 32 mesures s'han adoptat amb la col·laboració de les comunitats autònomes, les entitats locals, les cambres de comerç i organitzacions socials.

Inclou accions per facilitar la incorporació de noves tecnologies, així com la regulació de fons a través de préstecs i l'ampliació de la liberalització dels horaris comercials en zones d'especial afluència turística en diverses ciutats. Un dels program s'anomena "Vengui's a Internet" que, amb 1,9 milions d'euros de pressupost, vol impulsar les noves tecnologies en aquests negocis.

Crítiques de la UTAE

La Unió d'Associacions de Treballadors Autònoms i Emprenedors (UATAE) ha criticat aquest pla integral, perquè considera que tindrà un impacte molt limitat i no aborda els problemes del sector. La UTAE creu que aquest pla és "més del mateix" - el juny del 2013 es va aprovar el primer-, ja que s'insisteix en la línia d'afavorit els interessos de les grans superfícies en contra del petit comerç i els autònoms.

stats