COMERÇ INTERNACIONAL
Economia 06/08/2019

El conflicte Xina - Estats Units deixa l’Íbex-35 en mínims

El selectiu espanyol va perdre un 0,8% i va quedar en els 8.699 punts, cosa que suposa el nivell més baix de tot aquest 2019

Ara
1 min
Uns vianants davant unes pantalles que recullen la caiguda de la borsa.

BarcelonaEl pols econòmic entre els Estats Units i la Xina -que després de la guerra d’aranzels s’ha traslladat a les divises- va situar ahir l’Íbex-35 espanyol en mínims anuals. El selectiu espanyol va perdre un 0,8% i va quedar en els 8.699 punts, cosa que suposa el nivell més baix de tot aquest 2019.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Dilluns, el president nord-americà, Donald Trump, va afirmar que el gegant asiàtic era un “manipulador de divises”, després que el iuan caigués respecte al dòlar en un moviment que facilita les exportacions xineses i dificulta les americanes. Ahir, el Banc Popular de la Xina va expressar la seva “ferma oposició” a l’acusació i va assegurar que aquest conflicte “soscavarà greument l’ordre financer internacional” i provocarà “turbulències en els mercats financers”. El banc central xinès va afegir que la Xina “segueix compromesa amb el tipus de canvi”.

Enmig d’aquest conflicte, els quatre últims presidents de la Reserva Federal -Paul Volcker, Alan Greenspan, Ben Bernanke i Janet Yellen- van publicar una carta conjunta al The Wall Street Journal on demanen respecte per la independència de la Fed arran dels freqüents atacs que ha patit últimament de Trump.

stats