Economia 28/04/2013

Rajoy xifra en 3.000 milions els nous ajustos per reduir el dèficit

El president espanyol diu que "sap el que es fa" i descarta fer canvis en el seu govern

Ara
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest diumenge a Granada que l'executiu impulsarà un pla d'ajust de 3.000 milions d'euros per reduir aquest any el dèficit públic des del 7% fins al 6,3% del PIB. D'aquesta xifra, 1.000 correspondran a nous ingressos (és a dir, a través de pujades d'impostos) i 2.000 a menor despesa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa conjunta amb el primer ministre irlandès i president de torn de la UE, Enda Kenny, amb qui s'ha reunit al complex de l'Alhambra, Rajoy ha fet la seva primera valoració del nou quadre macroeconòmic presentat divendres i que suposa una revisió a la baixa de totes les previsions econòmiques. Ha volgut insistir que Espanya va "en la bona direcció" i que el seu executiu "sap cap on va" però que els "resultats triguen a veure's".

D'altra banda, el president espanyol ha assegurat que abans del final de la legislatura (finals del 2015) ja es crearà ocupació i ha descartat fer canvis al seu govern.

Després de la compareixença, Kenny romandrà a Granada, ja que demà participarà a la localitat de Loja en unes jornades organitzades per la Fundació Konrad Adenauer, propera a la CDU de la cancellera alemanya Angela Merkel, sobre el futur de la UE. També hi intervendran el ministre d'Economia, Luis de Guindos, i el titular de Finances alemany, Wolfgang Schäuble.

Schäuble

stats