Economia 09/06/2015

De Guindos: "Escoltem l'FMI amb atenció, però el govern espanyol té el seu propi full de ruta"

En una entrevista a TVE, es compromet a ser ministre d'Economia fins a final de legislatura, encara que ho hagi de compaginar amb la presidència de l'Eurogrup

M.f.f.
1 min
Luís de Guindos a la roda de premsa del darrer Consell de Ministres

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat aquest dimarts que des del govern central no tenen previst impulsar les receptes que proposa l'FMI per a l'economia espanyola. "Escoltem l'FMI amb atenció, però el govern [espanyol] té el seu propi full de ruta", ha dit en una entrevista a TVE en què ha confirmat que té la intenció de seguir sent ministre fins a finals de legislatura malgrat ho hagi de compaginar amb la presidència de l'Eurogrup. La setmana passada, l'equip del ministre va anunciar que tenia previst formalitzar la candidatura a l'Eurogrup en breu després d'obtenir el suport de països de pes a la UE.

De Guindos ha valorat molt positivament les conclusions de la missió de l'FMI a Espanya perquè "en desenes d'anys", per primer cop l'FMI augmenta les previsions de creixement per sobre les del govern espanyol. I és que l'organisme internacional ha revisat a l'alça fins a sis dècimes percentuals el creixement del PIB per a aquest any, fins a un 3,1%, mentre que la previsió de l'executiu de Mariano Rajoy és d'un 2,9%.

El ministre també ha celebrat que l'FMI insisteixi que cal persistir en el camí de les reformes perquè, "si no les consolidem, podem tornar a estar en una situació molt complicada altra cop". "Si ens equivoquem en els camins econòmics, podem tornar a estar en la situació del 2010 i el 2011", ha advertit De Guindos sobre el programa de Podem i el recent apropament del PSOE a la formació de Pablo Iglesias.

stats