Publicitat
Publicitat

Avui, l'ARA debat sobre el futur de les pensions

'Pensions 2017. Garantides?' vol reflexionar sobre la sostenibilitat de les pensions, així com el seu futur incert.

Durant els últims anys, el govern espanyol ha anat agafant diners del Fons de Reserva de la Seguretat Social, l'últim cop aquest mateix desembre. Durant aquest temps, l'anomenada 'guardiola de les pensions' ha emmascarat el dèficit que durant anys genera el sistema. Ara, però, la 'guardiola' s'està acabant i això ha fet aflorar la realitat: com es pot tapar el forat que cada any generen les pensions?

El govern ha anat endarrerint el debat sobre com reformar el sistema de pensions, però la realitat és que,  seguint el ritme actual, el Fons de Reserva  s'esgotarà ja el 2017. Això ha obligat l'Estat a obrir el meló. Algunes veus defensen que apujant impostos n'hi haurà prou per fer que el sistema sigui sostenible. D'altres creuen que les pensions, de forma inevitable, hauran de baixar degut a l'envelliment de la població, que farà que hi hagi cada cop més jubilats i menys treballadors. 

Josep Oliver i Miquel Puig ho debatran  avui a la Filmoteca de Catalunya (Plaça de Salvador Seguí, 9, Barcelona) en un I ARA QUÈ? conduït per Antoni Bassas.

Vols assistir a aquest debat? Compra la teva entrada aquí.

Josep Oliver és catedràtic d’economia aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i membre del Consell de Govern de la UAB. Analista de les economies catalana i espanyola, en els seus últims treballs ha destacat els problemes de futur que planteja el model de creixement i, en especial, els desajustos entre oferta i demanda de treball. És premi Catalunya d’Economia i premi Joan Sardà Dexeus. Miquel Puig és economista, doctor en economia per la UB, i va ampliar els seus estudis al Massachusetts Institute of Technology (MIT) i a la J.F. Kennedy School of Government (Universitat Harvard). Puig va completar la seva trajectòria universitària com a professor associat del Mercat d’Infraestructures i Cooperació publicoprivat a la Universitat Pompeu Fabra a partir de l'any 2004.

El I ARA QUÈ? ‘Pensions 2017: garantides?’ tindrà lloc avui,  12 de desembre, a la Filmoteca de Catalunya (Plaça de Salvador Seguí, 9, Barcelona) a les 19.30 h. Per poder assistir-hi, els interessats s’hi poden inscriure aquí.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT