Economia 19/11/2015

El president del Gremi d'Hotels i vicepresident de Turisme de Barcelona trasllada la seva empresa a Madrid

Jordi Clos va canviar la seu de Derby Hotels al setembre però diu que és una "decisió empresarial que no té res a veure amb la situació política"

Ara
2 min
El líder  del lobi hoteler  de Barcelona

BarcelonaPoques persones acumulen més càrrecs en el sector turístic barceloní que Jordi Clos. El president de Derby Hotels és també president del Gremi d'Hotels de Barcelona, a més de vicepresident de Turisme de Barcelona i membre del Consell d'Administració de Fira de Barcelona. Tot i aquests càrrecs institucionals, Clos ha decidit traslladar la seu de la seva empresa de Barcelona a Madrid, segons ha confirmat un portaveu de l'empresa després que ho avancés 'Economia Digital'. A més de tenir la Creu de Sant Jordi des del 2003, l'any passat l'Ajuntament de Barcelona el va premiar amb la Medalla d'Or de la ciutat.

El motiu oficial és que Derby Hotels vol créixer a Espanya i Europa i que per aquest motiu "prefereixen tenir la seu a Madrid", segons el portaveu. A dia d'avui, Derby té nou hotels a Barcelona i dos a Madrid, a més d'un a Londres i un altre a París. El portaveu de la companyia també ha adduit el "tractament diferent" que ofereixen Barcelona i Madrid en impostos com el de Patrimoni o el de Successions i ha recordat que el fill de Jordi Clos és director general de la companyia des de fa tres anys.

Clos, un dels hotelers més bel·ligerants contra les plataformes de lloguer alternatives com Airbnb, nega que el motiu del trasllat sigui polític. Tot i això, el canvi de seu –que s'ha conegut ara– en realitat es va realitzar al setembre, just el mateix mes en què es van celebrar les últimes eleccions a la Generalitat. Aquell mateix mes també va traslladar la seu a Madrid la matriu d'Agbar.

Jordi Clos, a més, no vol ignorar el context polític. "No pots quedar-te impassible davant de la societat: has d’implicar-te i estar actiu”, va assegurar en una entrevista amb l'ARA fa un any.

Derby Hotels va facturar 69,5 milions l'any passat i té 700 treballadors, 400 dels quals a Barcelona.

stats