Economia 11/11/2020

L'Estat no descarta carregar a la factura del gas la indemnització del Castor

La vicepresidenta Teresa Ribera diu que ho estudien els serveis jurídics

Xavier Grau Del Cerro
1 min
La plataforma marina del magatzem de gas Castor

BarcelonaEl govern espanyol no descarta carregar a la factura del gas dels usuaris el cost de la indemnització del fallit magatzem de gas Castor, que puja a 1.350 milions d'euros. Ho va dir dimarts a la nit la vicepresidenta del govern espanyol i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, en una entrevista a RNE.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ribera va ser clara. "No es descarta", va assegurar, després de dir que els serveis jurídics de l'Estat estan estudiant el tema. No obstant això, va matisar que "s'ha de veure si la cobertura d'aquesta responsabilitat de l'Estat legislador s'ha de fer a través de la factura del gas, ja que era una cosa que s'integrava en el sistema gasístic, o s'ha de fer a càrrec dels pressupostos generals de l'Estat".

El Tribunal Suprem va dictar una sentència que obliga l'Estat a tornar als bancs –Santander, CaixaBank i Bankia– els 1.350 milions de la indemnització, que havien avançat.

La indemnització la va pagar el govern de Mariano Rajoy a l'empresa del magatzem Castor, Escal-UGS, controlada per ACS, la constructora de Florentino Pérez, després que es decidís no posar-lo en marxa pels moviments sísmics que provocava.

La indemnització la va aprovar el govern del PP amb un reial decret, que el Constitucional va tombar considerant que no era una norma amb el rang adequat. Per això, la ministra va indicar que s'ha de buscar una fórmula que "probablement requereixi una previsió en una norma amb rang de llei ordinària".

stats