Economia 17/08/2018

El deute públic a Espanya registra un nou màxim històric

Se situa en els 1,162 bilions d'euros i representa al voltant del 98,8% del PIB

Ara
1 min
Pablo Hernádez de Cos en un acte de la UIMP.

BarcelonaEl deute del conjunt de les administracions públiques va augmentar en 7.144 milions d'euros entre els mesos de maig i juny. Aquest creixement situa el deute públic en 1,162 bilions, una xifra que representa un nou màxim històric, segons les dades que ha publicat aquest divendres el Banc d'Espanya. En termes interanuals, el deute de les administracions públiques ha crescut un 2,45%.

Així, el deute públic representa al voltant del 98,8% del PIB. Precisament l'evolució del PIB ha mantingut aquest percentatge per sota del 100%, una fita que s'havia assolit durant diversos mesos el 2017. No obstant això, la ràtio de deute sobre el PIB segueix sense satisfer l'executiu espanyol, que s'havia marcat un objectiu del 96,8%.

Per administracions, gran part del repunt del deute públic durant el mes de juny es deu al creixement del deute de l'estat espanyol, que va registrar un increment interanual del 4,4%.

D'altra banda, les comunitats autònomes van registrar un augment del deute del 2,3% respecte al juny de l'any anterior, i les administracions de la Seguretat Social van repuntar un 7,6%. Les úniques institucions que van aconseguir rebaixar el deute van ser les corporacions locals, amb una reducció del 9,5% respecte del mateix període de l'any passat.

stats