Economia 16/10/2018

El grup Dia segueix enfonsant-se a la borsa

Els títols de la firma han tancat la sessió d'aquest dimarts amb una caiguda del 8,8%

Albert Cadanet
2 min
Un supermercat Dia / DIA

BarcelonaEl grup Dia ha fet equilibris per mantenir el preu de la seva acció per sobre la barrera psicològica de l'euro. Després de l'esfondrament borsari el passat dilluns, el valor la firma de supermercats ha superat aquest escull. No obstant això, la companyia ha tancat la sessió amb una caiguda del 8,8% de les accions, liderant per segona jornada consecutiva els números vermells de l'Íbex-35.

La sessió d'aquest dimarts al selectiu espanyol obria amb les pitjors xifres per la marca. A primera hora del matí, el preu per acció se situava en els 90 cèntims d'euro (el seu mínim històric) i registrava una caiguda del 12% respecte al tancament de la sessió del dilluns. Abans de les 12.00h, Dia encapçalava les caigudes al selectiu espanyol, una tendència que s'ha revertit per complet al migdia.

El valor de la firma amb seu a Madrid ha rebotat un 5%, liderant les pujades del dia a la borsa i recuperant de nou el preu d'un euro per acció. La bona marxa de l'empresa s'ha truncat al voltant de les 14.00h, quan Dia tornava als números vermells i, de nou, liderava les pèrdues dels 35. L'evolució a la baixa s'ha mantingut fins al final de la sessió, amb un preu d'un euro exacte per acció.

La sagnia de Dia a la borsa va començar aquest dilluns després que l'empresa perdés un 42% del seu valor. El grup va anunciar ahir en un comunicat una retallada de les previsions dels beneficis i, per tant, l'anul·lació del repartiment de dividends per al 2018.

Reunió d'urgència de la direcció

Segons ha publicat aquest dimarts el diari 'ABC', la cúpula directiva de la companyia ha convocat una reunió d'urgència per calmar la situació d'inestabilitat. En declaracions a aquest diari, el grup Dia ha comentat que "hi ha moltes reunions de l'equip directiu" i que, "des que s'ha conegut la situació, l'equip directiu està treballant". "Volem transmetre la solvència de la companyia i el compromís del nostre principal inversor", ha conclòs l'empresa.

Davant aquesta situació, la ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño, ha reconegut que no se sent preocupada per l'escenari actual. En una entrevista a 'Los desayunos de TVE', Calviño ha explicat que "la borsa és molt volàtil" i espera que aquest "sigui un episodi més de volatilitat".

stats