Economia 24/05/2014

La direcció de Panrico nega haver proposat fer fora el comitè a canvi de reduir els acomiadaments

La companyia emprendrà "tot tipus d'accions legals" contra qui els imputi "actuacions incertes" i insisteix que reclamarà per la vaga abusiva

E.f. / D.s.u.
2 min
UNA DE LES JOIES DEL GRUP CATALÀ, A SANTA PERPÈTUA 
 Un camió de repartiment de Panrico a la planta del grup català a Santa Perpètua de Mogoda. És una de les vuit factories  de la companyia (sis a Espanya i dues a Portugal), que des de divendres està dirigida per l'advocat i economista  de Harvard Carlos Gila, especialista en reestructuracions d'empreses.

BarcelonaLa direcció de Panrico ha negat aquest dissabte en un comunicat haver condicionat la reducció en un 40% dels acomiadaments a la planta de Santa Perpètua de la Mogoda a canvi de fer fora el comitè d'empresa i escollir a dit la resta d'afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Ni Panrico ni cap dels seus directius, empleats, col·laboradors i professionals ha plantejat ni plantejarà mai cap proposta, mesura o solució que suposi la violació de la llei o la vulneració dels drets dels treballadors ni de ningú", ha afirmat la companyia.

Dijous va transcendir la notícia, confirmada per fonts de la plantilla, que la direcció els havia proposat escollir a dit els acomiadats a canvi de reduir de 133 a 80 el nombre d'acomiadats.

La direcció "anuncia públicament que emprendrà tot tipus d'accions legals de tota índole contra qui, faltant a la veritat, pretengui perjudicar el nom i la imatge de la companyia i de tots els que en formen part, imputant actuacions incertes i absolutament falses i inadmissibles", continua el comunicat.

L'empresa afirma també que la "sortida al conflicte de Santa Perpètua" s'ha d'"emmarcar necessàriament dins de l'acord d'ERO de novembre", i considera que aquesta posició queda "encara més marcada" per la decisió de l'Audiència Nacional d'avalar els acomiadaments a la planta catalana del fabricant de Donuts.

L'empresa també ha insistit que, davant la decisió de la plantilla de continuar amb la vaga indefinida, manté els seus plans de presentar una nova reclamació pel que veu com una vaga "abusiva". Fonts de l'empresa han fet una crida als representants dels treballadors a "iniciar un procés lògic, lleial i racional" i han lamentat la decisió de la plantilla de no tornar a la feina i han assegurat que és "una bogeria".

stats