Economia 11/01/2019

L'Estat vol allargar un any més l'edat efectiva de jubilació

Treball es mostra a favor d'incrementar-la fins als 65 anys durant les pròximes tres dècades

Efe
1 min
L'augment de l'esperança de vida qüestiona el sistema.

MadridEl ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social s'ha mostrat a favor de retardar l'edat efectiva de jubilació, però en contra d'allargar-ne l'edat legal. Així ho ha confirmat en una trobada amb els mitjans de comunicació el secretari d'estat de Seguretat Social, Octavio Granado.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta mesura estaria en línia amb la proposta de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef). Concretament, l'edat efectiva de jubilació frega els 62,7 anys, mentre que l'edat legal se situa en els 65 anys i vuit mesos per als que han cotitzat menys de 36 anys i 9 mesos i en 65 anys si han cotitzat més de 36 anys i 9 mesos.

Fonts del ministeri han afirmat que la intenció, en els pròxims 30 anys, és incrementar l'edat efectiva de jubilació fins als 65,5 anys. D'altra banda, l'edat legal de jubilació arribarà als 67 anys un cop s'apliqui totalment la reforma de les pensions del 2011.

No obstant, en un comunicat, el govern espanyol ha deixat clar que una qüestió així ha d'anar acompanyada d'una reflexió "profunda" sobre la taxa de substitució de les pensions, els incentius a la continuïtat en el mercat de treball i la introducció de marcs flexibles entre activitat i jubilació.

Des de Treball, destaquen que l'evolució actual del mercat de treball que fa els treballadors tendeixin a jubilar-se més tard, ja que els llocs de treball són cada vegada "menys penosos" i s'automatitzen més els processos. D'aquesta manera, cada vegada tenen més pes les activitats que es poden fer sense problemes a partir d'una edat avançada.

stats