ECONOMIA
Economia 18/07/2011

Mas-Colell demana a l'Estat que reparteixi els ingressos que obtingui privatitzant l'aeroport

El conseller d'Economia creu que El Prat és producte de la història de l'economia de Catalunya i que els rèdits han de servir per alleugir el deute de l'Estat, però també el de la Generalitat. L'Estat preveu ingressar 1.600 milions d'euros amb la privatització.

àlex Font Manté
1 min

BarcelonaEl conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha reclamat avui que l'Estat comparteixi amb la Generalitat els ingressos que obtindrà per la privatització de l'aeroport del Prat. "L'aeroport del Prat és producte de la història de l'economia de Catalunya", ha afirmat. És per aquest motiu que, segons el conseller, els ingressos que s'obtinguin no només han de servir per alleugir el deute de l'Estat, sinó també el de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Mas-Colell ha deixat clar que no demana "el 100% dels ingressos", sinó un repartiment equitatiu que no ha volgut concretar.

L'executiu espanyol ha relegat a Catalunya una feina de "vigilància" en la privatització del Prat. El procés va arrencar divendres passat, després que ho aprovés el consell de ministres. Foment no es compromet al fet que els aeroports del Prat i Barajas no acabin en mans de la mateixa empresa. L'Estat preveu ingressar 1.600 milions d'euros amb la privatització.

El conseller d'Economia també ha demanat que el govern espanyol asseguri que l'Aeroport del Prat i el de Barajas no aniran a parar a les mans d'una mateixa empresa. Això, segons Mas-Colell, suposaria reproduir el model d'Aena en versió privada i, per tant, no serviria per solucionar els problemes de l'aeroport català. L'Estat no s'ha compromès mai a atorgar les concessions de Barcelona i Madrid a empreses diferents. És per això que Mas-Colell (que s'ha confessat "prudencialment malpensat") ha demanat que l'Estat s'hi comprometi "a ser possible per escrit".

stats