LABORAL
Economia 14/11/2011

Treball renya una empresa per controlar els operaris amb un xip al telèfon mòbil

La inspecció de Treball obre expedient a Schindler i li demana retirar els xips que detecten si el treballador està quiet més de dos minuts, segons publica 'La Vanguardia'

Ara
1 min

BarcelonaLa inspecció de treball ha obert una acta d'infracció a l'empresa Schindler per controlar a través d'un xip al telèfon mòbil els seus operaris. L'administració ha demanat a l'empresa que deixi d'utilitzar el dispositiu, que emet un so i una trucada automàtica quan no detecta moviment durant dos minuts seguits.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons publica La Vanguardia, el xip, anomenat acceleròmetre, ha rebut una dura crítica de la inspecció de treball, que el qualifica com un mecanisme només comparable als "pitjors models de mètodes de control del taylorisme de principis del segle passat".

L'empresa, dedicada a la instal·lació i manteniment d'ascensors i escales mecàniques, assegura que es tracta d'un dispositiu de seguretat per detectar possibles casos en què els operaris de manteniment patissin algun desmai o qualsevol altre accident laboral com ara caigudes.

La secció sindical d'Usoc i el comitè d'empresa van interposar la denúncia perquè consideren que es tracta d'una manera de controlar la plantilla i que el xip no ha passat cap avaluació de riscos per ser considerat un element de seguretat o protecció.

stats