Economia 11/10/2012

El 53% dels empresaris de la patronal Cecot volen l'estat propi i només el 17% volen el pacte fiscal

Dos de cada tres empresaris no té por d'un possible boicot comercial als seus productes

Ara
1 min
Artur Mas, amb el director de la patronal, Antoni Abad i l'aleshores alcalde de Terrassa, Pere Navarro, en la 17ena edició dels premis Cecot, l'octubre de 2011 / ACN

BarcelonaLa majoria d'empresaris de la patronal catalana Cecot desitja que Catalunya tingui un estat propi. Segons una enquesta interna que la patronal ha fet a les seves empreses associades, el 53% volen que Catalunya adquireixi aquest nou estatus. En canvi, només el 17% s'estimen més l'opció d'un pacte fiscal o concert econòmic amb quota solidària. Un altre 15% s'inclinen per, simplement, millorar el sistema de finançament actual.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El federalisme no convenç els empresaris d'aquesta patronal vallesana, ja que només un 13% d'ells el vol. Finalment, tan sols un 2% desitja seguir com fins ara.

El nou panorama polític genera dubtes entre les companyies: un 44% de les empreses assegura que la situació actual els genera incertesa, mentre que un 29% asseguren que el seu sentiment és d'il·lusió.

La majoria de les empreses que han respost l'enquesta (un 54%) són del sector serveis, mentre que un 29% són empreses industrials. La resta es dediquen al comerç (11%) i a la construcció (6%).

Un total de 798 empreses associades a la Cecot han participat en aquesta enquesta.

stats