Economia 12/12/2012

Les empreses de l'Íbex guanyen la meitat fins al setembre

Les 35 companyies més grans de l'Estat presenten 13.733 milions de beneficis, un 54,7% menys que en els nou primers mesos del 2011

Efe
1 min
Interior de l'Íbex-35 durant el dia d'avui / EFE

MadridLes empreses que componen l'Íbex-35 van guanyar entre el gener i el setembre 13.732,58 milions d'euros, menys de la meitat que en el mateix període de l'any anterior, un balanç que ni tan sols els comptes d'Inditex, que ha presentat els seus resultats aquest dimecres, han pogut inclinar del costat positiu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En total, les 35 més grans empreses espanyoles van obtenir en els primers nou mesos de l'any 13.732,58 milions d'euros, el 54,7 % menys que els 30.314,36 milions de l'any anterior.

Darrere d'aquest retrocés es troba l'impacte de les fortes pèrdues sofertes per Bankia, les més grans mai registrades per una entitat a Espanya, per ACS, i, en menor mesura, per Gamesa, IAG i Sacyr.

Només sense les pèrdues de Bankia, de més de 7.000 milions, el descens global de beneficis hagués estat d'un 30%. Els excel·lents resultats d'Inditex no han pogut compensar aquest descens.

La meitat tenen més beneficis

Pràcticament la meitat de les empreses que componen l'Íbex-35 van guanyar en els nou primers mesos del 2012 més que un any abans, encara que dos d'elles es van destacar sobre la resta: Grifols i Dia.

Com a novetat, Telefònica li va arravassar en aquesta ocasió al Santander la primera posició en quant a beneficis, i el banc va passar a ocupar la tercera posició per darrere també d'Iberdrola.

stats