Economia 26/10/2012

Un rescat a Espanya atiaria l'independentisme a Catalunya, segons 'The Economist'

La revista econòmica creu que entre les condicions de l'ajuda hi hauria incrementar els controls de les finances autonòmiques. Pronostiquen que si el rescat arriba "serà llarg"

Ara
1 min

BarcelonaLa revista 'The Economist' lliga, en un article que publica aquest divendres, un eventual rescat espanyol amb un augment de l'independentisme a Catalunya. Segons l'article, aquest tipus d'ajuda vindria associada a una condicionalitat macroeconòmica que inclouria l'exigència de "controls més estrictes sobre les finances de les regions", i això provocaria "un increment del fervor secessionista a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La publicació considera que si l'Estat demana el rescat "serà llarg" i destaca els "fracassos" del govern espanyol per redreçar els principals indicadors macroeconòmics i els incompliments en els objectius de dèficit.

Per això, considera, els líders europeus que esperen que es pugui fer remuntar l'economia espanyola amb una mica d'ajuda del Mede, el fons de rescat permanent de la Unió Europea, acabaran "molt probablement decebuts". "Si Espanya demana ajuda, els salvadors hauran de seguir ajudant durant anys", conclou la revista.

stats