Economia 04/04/2014

Espanya paga menys interès pel seu deute que els Estats Units

Pel bo a cinc anys espanyol es paga un interès menor al nord-americà i la prima de risc es relaxa per sota dels 160 punts

Ara
1 min

BarcelonaLa confiança dels inversors en Espanya creix i es nota en l'augment de la demanda per comprar deute, fins al punt que aquest divendres els interessos del bo a cinc anys espanyol ja estaven per sota dels que es paguen pel deute nord-americà.

Segons dades recollides per Bloomberg aquest matí, Espanya ha aconseguit rebaixar els interessos del bo a cinc anys fins a l'1,75% mentre el dels Estats Units del mateix termini es pagava a 1,79%.

En el pitjor moment de la crisi financera, l'any 2012, Espanya havia arribat a pagar més de set punts percentuals que no pas el govern nord-americà per col·locar el seu deute al mercat.

Els temors dels inversors sobre la seguretat financera del sistema espanyol s'han allunyat els últims mesos, com demostra la prima de risc, que s'ha situat aquest matí per sota dels 160 punts (158 punts a les 10.30 hores).

Alguns analistes també vinculaven la bonança al convenciment que el Banc Central Europeu (BCE) acabarà desplegant tard o d'hora un pla d'estímuls per combatre el risc de deflació a l'eurozona. Tot i que Draghi no va donar pistes aquest dijous que quan es desplagarà, es dona per fet que els estímuls arribaran.

stats