Economia 11/12/2012

Europa envia a l'Estat els 39.468 milions d'euros del rescat bancari

El MEDE envia els diners per a les entitats nacionalitzades i el 'banc dolent'

Efe
1 min
UNA ALTRA PATACADA A LA BORSA  Les accions de l'entitat que presideix José Ignacio Goirigolzarri van caure ahir gairebé un 25%, la davallada més gran.

Brussel·lesEl fons de rescat permanent de l'eurozona ha transferit aquest dimarts a Espanya els 39.468 milions d'euros per al rescat de la banca nacionalitzada i la injecció al 'banc dolent', segons han explicat a Efe fonts de l'eurozona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Mecanisme Europeu d'Estabilitat (MEDE) va emetre el passat dia 5 de desembre lletres i títols amb un interès variable que va transferir al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB).

El Govern espanyol espera que la transferència estigui dimecres a Madrid, tal com estava previst, segons fonts del ministeri d'Economia.

Dels gairebé 40.000 milions que rebrà el FROB, 2.500 serviran per capitalizar la Societat de gestió d'Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), l'anomenat 'banc dolent'.

La resta serà per a la banca nacionalitzada: Bankia rebrà 17.960 milions, CatalunyaCaixa 9.084 milions, Novagalicia 5.425 i el Banc de València 4.500 milions.

A canvi d'aquests ajuts, la UE obligarà aquestes entitats a reduir el seu volum al voltant d'un 60%, cosa que suposarà tancament de sucursals i reestructuracions de plantilla

stats