Economia 23/06/2015

Espanya suma la setzena denúncia per la retallada a les renovables

La japonesa JGC Corporation denuncia davant del CIADI, que farà d'àrbitre en els casos que ja s'acumulen contra la gestió energètica del govern espanyol

Ara
1 min
Espanya ja acumula 15 denúncies per la retallada a les renovables

BarcelonaLa companyia japonesa JGC Corporation ha presentat una nova denúncia contra Espanya davant la Cort Internacional d'Arranjament de Diferències Relatives a Inversions (CIADI), dependent del Banc Mundial, per les retallades a les primes de les renovables.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Es tracta de la setzena denúncia presentada per inversors davant l'organisme internacional per aquesta causa. La retallada de les primes a les renovables ha permès reduir el denominat dèficit de tarifa, però ha portat l’Estat a batre rècords de denúncies internacionals.

Segons la informació remesa al CIADI, l'empresa japonesa que ha sumat una nova denúncia compta amb l'assessorament jurídic del bufet espanyol Cuatrecasas Gonçalves Pereira i del nipó Nagashima Ohno & Tsunematsu.

És la vuitena demanda presentada en el que va d'any contra el Govern d'Espanya per la retirada de les primes a les renovables. Els inversors alemanys concentren sis de les setze denúncies en contra d'Espanya presentades fins ara.

Recentment, el CIADI també va registrar la denúncia del fons Cube Infraestructure, promogut pel banc francès Natixis, i de l'empresa nord-americana 9REN. A més, s'ha iniciat la tramitació de les demandes de Infrared, Masdar, Eiser i Antin, que ja compten amb tribunals constituïts per analitzar el seu cas, així com de Rénergy i Nextera, que es troben a l'espera de l'anàlisi de les al·legacions.

Cal sumar també la denúncia de l'accionista de referència del Grup Natural Electric, que té nacionalitat mexicana i que compta amb l'assessorament dels despatxos Cases & Lacambra i González-Bueno & Associats.

stats