Economia 27/09/2012

El govern espanyol crearà un supervisor únic dels comptes públics que vigilarà també les comunitats autònomes

De Guindos anuncia mesures liberalitzadores i d'"unitat de mercat"

Ara
1 min
Luis de Guindos a la reunió posterior al consell de ministres / EFE

BarcelonaEl govern espanyol ha aprovat en el consell de ministres d'aquest dijous un seguit de mesures liberalitzadores i de centralització que, segons el ministre d'Economia, Luis de Guindos "van més enllà de les recomanacions" del Consell Europeu:

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

- Creació d'un supervisor únic dels comptes públics de totes les administracions, també les comunitats autònomes, que es posarà en marxa en el primer trimestre del 2013. Vigilarà els comptes des de l'aprovació fins al final.

- A l'octubre estarà en vigor l'execució mensual de les autonomies i els ajuntaments. Les comunitats informaran mes a mes de si compleixen els objectius del dèficit i de quina és la seva situació de caixa."Es vigilarà especialment el compliment dels plans", ha dit.

- "Augment de l'edat efectiva de jubilació", que segons De Guindos s'ha d'apropar "a la realitat" i a l'augment de l'esperança de vida. Aquesta mesura no passaria per un augment de l'edat, sinó per l'aprovació de mesures que desincentivin la jubilació abans de l'edat legal.

- Llei de mercat únic per assegurar que es puguin prestar serveis en totes les comunitats autònomes. Estarà llesta a finals d'any.

- Projecte de llei per fomentar la competència dels serveis professionals, amb la "revisió de l'obligació d'estar col·legiat".

- Nova llei del sector elèctric abans de finals d'any per avançar en la liberalització del sector.

- Nova llei general de telecomunicacions, que també avançarà en la liberalització.

stats