Economia 05/05/2015

Esteve ven la seva divisió veterinària a la belga Ecuphar

La farmacèutica catalana es centrarà ara en el negoci farmacèutic, els genèrics i la química fina

Ara
1 min
UNA EMPRESA A LA SETENA GENERACIÓ FAMILIAR 
 El fins fa poc president del grup, Antoni Esteve, representa la setena generació en la nissaga familiar des de la primera farmàcia, fundada al segle XIX. Amb tot, Laboratoris Dr. Esteve, amb seu a Barcelona, es va crear més tard, el 1929.

BarcelonaLa farmacèutica Esteve ha venut la seva divisió de veterinària a la companyia belga Ecuphar, segons ha explicat aquest dimarts el conseller delegat de la companyia catalana, Albert Esteve, en una trobada amb periodistes on ha intervingut el seu homòleg a l'empresa belga. Ecuphar s'ha compromès a mantenir els 95 empleats de la divisió, dels quals 59 treballen a Espanya, tal com ha assegurat Chris Cardon, conseller delegat d'Ecuphar. Cardon i Esteve no han volgut revelar el preu de l'operació per motius de confidencialitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Esteve ha apuntat que la seva empresa s'ha desprès d'Esteve Veterinaria perquè no era "estratègica", com sí ho són el negoci farmacèutic, el dels genèrics i el de la química fina. La companyia va posar a la venda aquest negoci el passat mes de setembre, tal com va avançar l'ARA.

La companyia familiar factura uns 35 milions, mentre que Ecuphar té un volum de negoci de 43 milions d'euros i una plantilla de 122 treballadors. Cardon ha destacat la complementarietat de totes dues companyies, atès que Esteve Veterinaria està implantada a Espanya, Itàlia, Portugal i Alemanya; mentre que el grup belga té el negoci repartit entre Bèlgica, Holanda i Alemanya.

El fins ara responsable d'Esteve Veterinaria, Emili Gil, passarà a ser director general del sud d'Europa d'Ecuphar. Gil ha avançat que l'operació permetrà a l'empresa belga assolir una xifra de negoci de 100 milions d'euros en els pròxims tres o quatre anys.

De fet, Ecuphar aspira a ser una de les companyies clau en el segment de la sanitat animal a Europa.

stats