Economia 21/11/2011

Europa demana "esforços clars" d'estalvi al nou govern de Rajoy

El president l'eurogrup, Jean Claude Juncker, diu que el canvi de govern, sense reformes creïbles, no alterarà la situació "problemàtica" de l'economia espanyola

Efe
1 min

BerlínEl president de l'Eurogrup i primer ministre de Luxemburg, Jean Claude Juncker, ha exigit aquest dilluns "esforços clars d'estalvi" al nou govern espanyol que liderarà Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Juncker ha advertit que els canvis de govern "no alteren la situació problemàtica" que travessa l'economia espanyola si no van acompanyats de passes "creïbles" perquè la situació es tranquil·litzi. El president de l'eurogrup va fer extensible aquesta responsabilitat al nou govern grec.

Ha justificat que el triomf del Partit Popular no ha tranquil·litzat aquest matí els mercats perquè la victòria contundent dels conservadors a Espanya ja es contemplava des de feia setmanes.

Juncker s'ha desmarcat de la postura de la cancellera alemanya, Angela Merkel, i ha apostat per estudiar la viabilitat dels eurobons abans de descartar-los i titllar-los d'"aberració".

stats