Economia 05/10/2017

Un dels exmembres de la cúpula del Popular denuncia el FROB

Es tracta de l'exvicepresident segon de l'entitat, Arias Mosquera

Ara
1 min
Una oficina del Banco Popular a Madrid.

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ja va assegurar fa unes quantes setmanes que els consellers del Popular s'haurien de querellar contra ells mateixos. No ha estat així, però l'exvicepresident segon del banc ara ja absorbit pel Santander ha presentat un recurs contenciós contra el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) per la resolució de l'entitat

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons Europa Press, la sala contenciosa administrativa de l'Audiència Nacional ha registrat aquest recurs contra la resolució de la comissió rectora del FROB per prendre les mesures necessàries per executar la decisió de la Junta Única de Resolució (JUR), que depèn del Banc Central Europeu (BCE), i que va posar en marxa per primera vegada el dispositiu de resolució sobre el Banc Popular el 7 de juny.

A més del vicepresident segon, Arias Mosquera va ser vocal de les comissions delegada i d'auditoria de l'entitat abans de la resolució del banc i la seva posterior absorció per part del Santander. Així ho recull el 'Boletín Oficial del Estado' (BOE) en dues publicacions firmades per la lletrada de l'administració de Justicia, Elena Oca de Zayas.

Aquests dos recursos s'uneixen al que dimecres passat va registrar l'exconseller independent, José Ramón Estévez Puerto, i després que l'Audiència Nacional acceptés a tràmit les denúncies contra els expresidents de l'entitat, Ángel Ron i Emilio Saracho.

A banda, ahir el Santander va anunciar que comença la integració de les dues entitats i que, per tant, els seus usuaris ja poden treure diners dels caixers de tots dos bancs sense haver de pagar cap mena de comissió.

stats