Economia 17/06/2016

Fainé optarà per presidir la Fundació La Caixa i Criteria, segons 'Expansión'

El BCE hauria de donar el vistiplau al futur president de CaixaBank

Ara
1 min
Fainé ha d'escollir entre presidir la Fundació o presidir CaixaBank.

BarcelonaEl president de La Caixa i de CaixaBank, Isidre Fainé, hauria optat per quedar-se com a president de la Fundació Bancària La Caixa i de Criteria, el hòlding de participades, i renunciaria a la presidència de CaixaBank, segons informa aquest divendres el diari 'Expansión'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Un portaveu oficial de l'entitat ha indicat a l'ARA que no hi ha cap anunci oficial sobre aquesta qüestió.

Fainé ha d'escollir abans de final de mes entre seguir com a president de CaixaBank o de la Fundació Bancària, però no pot seguir compaginant les dues, perquè és una de les normes derivades del rescat europeu al sistema bancari espanyol, que exigeix que els bancs que estiguin controlats per fundacions no puguin compartir el mateix president.

Segons explica 'Expansión', Fainé no ha fet l'anunci de la seva opció perquè està pendent que el Banc Central Europeu (BCE) doni el vistiplau al nom del seu successor com a president de CaixaBank. Un nou president que seria a l'estil anglosaxó, no executiu, mentre que la feina executiva recauria en el conseller delegat, càrrec que ara ocupa Gonzalo Gortázar.

La Fundació Bancària la Caixa és propietària de Criteria, el hòlding del grup del qual depenen les participacions a empreses tan importants com Gas Natural o Abertis, però també la participació majoritària a CaixaBank, de tal manera que des de la Fundació, Fainé podria seguir influint en l'estratègia de Criteria i, per tant, de CaixaBank.

stats