Farmacèutiques

Esteve invertirà 100 milions d'euros en una nova planta a Celrà

L'ampliació permetrà a la farmacèutica incrementar un 15% la seva capacitat de producció de principis actius

2 min
Imatge de la Torre Esteve, al BcnFira District.

BarcelonaInversió de pes de la farmacèutica Esteve a Celrà, on té el seu centre industrial principal. La companyia catalana ha iniciat les obres per construir una nova planta a les instal·lacions que ja té al municipi gironí que permetrà incrementar un 15% la capacitat de producció de principis actius farmacèutics. La inversió prevista és de 100 milions d'euros fins a l'any 2026.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El projecte anirà acompanyat de la contractació d'un centenar de persones, que se sumaran a la plantilla actual de Celrà, formada per 370 professionals. Les noves instal·lacions es posaran en marxa l'últim trimestre del 2026. L'ampliació del centre industrial consistirà en la construcció dels edificis de producció i serveis, així com en la instal·lació de fins a 150 metres cúbics de volum de reacció.

La farmacèutica ha explicat aquest divendres en un comunicat que la nova planta anirà equipada amb solucions tecnològiques que permetran elaborar principis actius farmacèutics d'alta potència i incorporar diverses innovacions en digitalització i ús de dades. De fet, també produirà nous productes que s'acabaran distribuint en mercats com els Estats Units, Europa i el Japó. El director general d'Esteve Química, Pere Mañé, ha explicat que l'ampliació permetrà satisfer una demanda global creixent i expandir la seva activitat.

Esteve té dues altres plantes de producció, una a Banyeres del Penedès i una altra a Lliçà de Vall, i a Barcelona compta amb un centre d'R+D. Fora de l'Estat, la companyia catalana disposa de centres de fabricació a Mèxic i la Xina. En total la farmacèutica dona feina a 1.926 treballadors i l'any passat va facturar 710 milions d'euros, un 10% més respecte al 2022. Aquests ingressos li van permetre guanyar 61 milions d'euros, un 6% més, gràcies a l'impuls de l'activitat de fabricació de principis actius farmacèutics per a terceres parts. Esteve està en plena fase de creixement, que va potenciar ara fa un any amb l'entrada del fons alemany Lubea i també amb la compra més recent d'HRA Pharma Rare Diseases per 275 milions d'euros.

stats