Economia 21/02/2011

El Banc d'Espanya veu "imprescindibles" les exigències a les caixes per garantir el crèdit

Quantifica l'exposició de les caixes al mercat immobiliari en 217.000 milions d'euros

Miquel Codolar
1 min

MadridEl governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha manifestat que la recapitalització de les entitats financeres que el govern espanyol va aprovar divendres passat amb un reial decret era "imprescindible" per mantenir el finançament exterior i garantir que les entitats donin crèdits. Ha dit que la norma servirà per eliminar la desconfiança sobre els bancs i les caixes, i ha posat en valor els esforços de les entitats per passar de 45 a 17 entitats i complir les exigències del Banc d'Espanya. Tot i això ha advertit que queden coses per fer.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant la seva anàlisi ha explicat que l'exposició de les caixes al sector immobiliari ha arribat als 217.000 milions d'euros, mentre que els actius problemàtics són 100.000 milions d'euros. D'aquests, n'hi ha 28.000 en una situació normal però sota vigilància, uns altres 28.000 que són préstecs dubtosos, i 44.000 que són actius adjudicats. Ha afegit que totes les pèrdues de les caixes estan aprovisionades.

La conferència del governador ha estat el primer d'una sèrie d'actes que el Banc d'Espanya farà per donar a conèixer la reforma del sistema financer i defensar la transparència de les caixes i els bancs. El director general de regulació, José María Roldán, anirà a Londres per explicar el que s'ha fet i "probablement" també hi anirà el governador.

stats