Economia 04/09/2011

El final de temporada dels vols a Eivissa i Menorca deixa l'Aeroport d'Alguaire amb una sola ruta

A partir del desembre han de començar els vols al Regne Unit, i al gener, amb Rússia

Acn
2 min
Un panell anuncia l'embarcament de l'últim vol a Eivissa

LleidaAquest diumenge han marxat des de l'Aeroport de Lleida-Alguaire els últims vol comercials de la temporada a Eivissa i Menorca. Es tracta del final de la temporada d'estiu d'aquesta oferta de la companyia Air Nostrum que fa que, a partir d'aquesta setmana, només quedi una única ruta a l'aeroport lleidatà, la de Palma de Mallorca els divendres i els diumenges. Gairebé dos anys després de la seva inauguració, i sense la companyia Vueling que va estrenar la infraestructura, l'esperança es posa ara en els touroperadors britànics i russos que haurien de començar a operar entre aquest desembre i gener per portar esquiadors al Pirineu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant els mesos de setembre, octubre, novembre i part de desembre, només volaran avions entre Lleida i Palma de Mallorca des de l'aeroport ubicat a Alguaire. Fa un any, Vueling oferia vols a Milà-Bèrgam i Frankfurt, però des que va abandonar la infrastructura, Air Nostrum és l'única companyia que manté, a través de vols d'Ibèria, les connexions aèries de Ponent.

Els vols a Eivissa i Menorca són però estacionals. L'any passat ja es van crear pel període d'estiu i aquest any s'ha fet el mateix. A les portes de l'aeroport qualsevol retirada és una mala notícia pels usuaris de la infrastructura i pels veïns dels pobles del Segrià que veuen amb resignació com el projecte es manté en un cert standby. Alguns consideren que hi hauria suficients usuaris per crear més rutes, mentre que d'altres creuen que cal apostar pel transport de mercaderies.

Nous vols al desembre

La tardor de baixa activitat que li espera a l'Aeroport de Lleida-Alguaire acabarà amb un hivern que es mostra esperançador pel què fa a la creació de noves rutes. Després que a finals de juliol el Consell de Ministres avalés que l'Aeroport de Lleida-Alguaire pugui operar vols fora de l'espai Schengen, si es compleixen les previsions el 19 de desembre han de començar els vols amb el Regne Unit que duraran fins el març. Durant el gener i el febrer, a més, s'hi afegiran touroperadors russos. L'objectiu seran els packs per a esquiadors que tinguin com a destí el Pirineu català. De fet, l'aeroport de Lleida ja té des de fa mesos la infraestructura necessària per rebre i emetre vols internacionals, com per exemple un control de passatgers de la policia de l'Estat.

stats