La Fira ajorna el segon congrés més important per a l'entitat, Alimentaria, fins al 2022

L'Automobile se celebrarà aquest any, però dos mesos més tard del que és habitual

3 min
Un dels stands d'Alimentaria d'enguany

BarcelonaNous moviments al calendari de congressos de la ciutat de Barcelona. La Fira de Barcelona ajorna els dos grans salons que tenia previstos per a aquest maig: l'Alimentaria, l'esdeveniment més important per a l'entitat després del Mobile, se celebrarà l'abril del 2022, després que ja es cancel·lés l'any passat i estigués previst per a aquesta primavera. En canvi, l'Automobile es manté per a aquest any, però es convoca dos mesos després del que és habitual, del 8 al 18 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Pel que fa al primer, Fira de Barcelona ha explicat en un comunicat que pren la decisió després d'haver avaluat l'evolució de la pandèmia i les restriccions de mobilitat internacional i d'haver consultat a les empreses expositores. Tenint en compte que l'Alimentaria és un dels salons més importants del sector a Europa, la participació internacional és una de les claus. Això, sumat als dubtes detectats entre les empreses i al fet que és el saló més important que organitza la mateixa Fira, els ha convençut de tornar a moure el congrés. "Recuperem així la seva periodicitat biennal en anys parells i garantim els seus habituals nivells de participació i assistència internacional", explica l'entitat.

Però celebrar-lo el 2022 implica que hauran passat quatre anys des de l'última vegada que es va celebrar. Potser per això la Fira prepara per a l'octubre una mena de saló alimentari alternatiu per a aquelles empreses que estiguin interessades en mantenir la cita. El Gastronomic Forum Barcelona, una part del congrés Alimentaria més pensada per als empresaris locals i els petits productors, se celebrarà a l'octubre i serà una mica més gran del que ho seria en situació normal. "Les multinacionals que no haurien vingut [al Gastronomic Forum] poden participar-hi, i així fem que Barcelona tingui un saló important de l'alimentació el 2021", explica un portaveu de l'entitat. De fet, aquest saló està col·locat al calendari la mateixa setmana que se celebra l'Alimentaria Food Tech, un congrés de tecnologia de l'alimentació.

Tot plegat com a tastet i preàmbul del que esperen que passi l'abril de l'any vinent: en paraules d'Antonio Valls, director general d'Alimentaria, un congrés "amb unes dimensions i una participació que impulsin de nou el negoci internacional i que, amb Hostelco, mantinguin la qualitat i la proposta de valor d'edicions anteriors".

Però abans de tot això se celebrarà l'Automobile. El saló de l'automòbil s'havia de celebrar també al maig i aquest divendres la Fira ha anunciat que el mou a l'estiu. En aquest cas la decisió s'ha pres després d'una reunió amb l'associació de fabricants i marques automobilístiques Anfac, que ha aplaudit les noves dates, sobretot perquè impliquen que el congrés es faci aquest any. Segons el seu director general, José López-Tafall, és important que la fira se celebri el 2021 "per la imatge potent que reflecteix a nivell nacional i internacional sobre la indústria de l'automoció" i perquè tirar-la endavant "contribuirà a impulsar la recuperació del mercat". Una valoració similar n'ha fet el president del congrés, Enrique Lacalle: "Després de ser els primers a celebrar 100 anys en la passada edició, serem els encarregats de donar el tret de sortida a la celebració de grans certàmens de l'automoció a Europa després d'un període molt complex".

El missatge de la Fira, situant aquest congrés al juliol, és que manté l'aposta perquè hi comenci a haver moviment aquest estiu. De fet, segons el nou calendari, l'Automobile se celebrarà just després del Mobile World Congress, que al seu torn obrirà portes setmanes després que ho faci l'ISE, el principal saló europeu per al sector de l'audiovisual, que estrenarà presència a Barcelona aquest any.

stats