BANCA
Economia 17/10/2011

La Fiscalia demana l'indult del conseller delegat del Santander, condemnat pel Suprem

El fiscal recolza commutar a Alfredo Sáenz la pena de tres mesos de presó i inhabilitació que el Suprem va dictar al març per pressionar uns empresaris amb una querella criminal falsa

Ara
1 min

BarcelonaLa Fisacalia ha donat suport a la petició del conseller delegat del Santander, Alfredo Sáenz, per commutar-li la pena de tres mesos de presó i inhabilitació a què va ser condemnat pel Suprem fa uns mesos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El TS va considerar provat que Sáenz va donar instruccions perquè el 1994 Banesto (entitat que va llavors presidia) presentés una querella criminal falsa contra uns empresaris deutors del banc per estafa i alçament de béns.

Per aquests fets, el tribunal va condemnar l'executiu a tres mesos de presó i d'inhabilitació per exercir qualsevol activitat relacionada amb el sector bancari. Ara, la Fiscalia demana l'indult, mentre que els empresaris que van aconseguir la condemna s'hi oposen.

El Suprem haurà d'estudiar aquest posicionament del fiscal i la postura contrària dels perjudicats per pronunciar-se sobre si s'ha de concedir o no aquesta mesura de gràcia al directiu, segons han confirmat a Efe fonts jurídiques.

Els empresaris que van ser objecte d'aquesta querella falsa van ser Pedro Olabarría, Luis y José Ignacio Romero y Modesto González Mestre. Els motius de Banesto van ser exercir pressió perquè paguessin 639 milions de pessetes que devien al banc les seves empreses.

stats