Economia 18/03/2014

La fiscalia reclama que el consell d'Spanair pagui 72 milions d'euros

Culpa el consell d'haver endarrerit el concurs de creditors quan la companyia es trobava en situació d'insolvència

Ara
1 min

BarcelonaLa Fiscalia de Barcelona acaba d'enviar al jutge el seu informe en el qual reclama al consell d'administració d'Spanair el pagament de 72 milions euros per haver endarrerit cinc mesos la presentació del concurs de creditors sabent que la societat es trobava en situació d'insolvència, segons informa 'El Periódico'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'informe, firmat per la fiscal Raquel Amado, coincideix amb el de l'administració concursal que també va declarar el concurs de creditors culpable perquè la societat es trobava en situació d'insolvència manifesta el 30 de juny del 2011. Per tant, es va produir un retard de cinc mesos, fins al gener del 2012, durant el qual es va agreujar el dèficit concursal fins a la quantitat esmentada.

La fiscalia considera que la situació real de l'empresa es va veure maquillada per les successives injeccions de capital realitzades per empreses públiques i per pràctiques comptables com ara l'activació de crèdits fiscals en funció de possibles beneficis futurs sense saber del cert que es poguessin obtenir.

L'informe apunta com a culpables tots els membres del consell d'administració de la societat, encapçalat per l'actual conseller delegat del Manchester City, Ferran Soriano, i que també integraven diversos empresaris catalans com Joan Gaspart (Turisme de Barcelona i Husa), Miquel Martí (Moventia) o Josep Mateu (Racc), entre d'altres. La fiscalia considera que els membres del consell de ser condemnats a pagar el dèficit generat. A més, també en sol·licita la inhabilitació per a tot el consell per administrar béns d'altri i per representar qualsevol persona durant el període de dos anys.

stats