Economia 06/09/2017

El ministre de Foment creu que el cost del rescat de les radials es decidirà als tribunals

Íñigo de la Serna també ha reiterat que dona per acabat el conflicte d'Eulen al Prat

Júlia Manresa
1 min
Rajoy ho intenta  tot per garantir la reforma de l’estiba

MadridEl ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha explicat aquest matí en una entrevista a TVE que "ningú rescatarà les autopistes fallides". De la Serna ha argumentat que l'executiu ha pres la decisió de tornar a licitar les autopistes per reduir al màxim la responsabilitat patrimonial. "Ens fem càrrec de les autopistes perquè la llei ens hi obliga", ha defensat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sobre el cost del rescat, De la Serna ha defensat que les xifres publicades són molt més altes que les estimacions del govern. Les xifres corresponen al màxim dels projectes de licitació. Per això preveu que el cas es resolgui finalment als tribunals.

En la mateixa entrevista, De la Serna també ha refermat la seva opinió sobre la situació al Prat. El titular de Foment ha reiterat que dona per acabat el conflicte d'Eulen a l'aeroport barceloní i, de fet, assegura que no té cap sentit que ara els treballadors vulguin convocar més vagues per fer complir un laude que "és obligatori". El ministre, a més, ha cridat a la resta d'empreses de seguretat o els mateixos treballadors d'Aena i Enaire a solucionar els seus problemes laborals en la negociació col·lectiva i no a través de les vagues.

Sobre la possibilitat que Aena ampliï el seu percentatge privat, De la Serna ho ha negat rotundament. La previsió que té el govern és que segueixi la situació societària actual: "Hi ha 130.000 llocs de treball directes al voltant del nostre gestor aeroportuari. Es mantindrà com un gestor públic."

stats