Comerç

Un fons d'inversió madrileny obté la majoria de la cadena de forns Turris

Realza Capital entra a l'accionariat per impulsar un pla de creixement a Espanya

2 min
Un forn de Turris a Barcelona

BarcelonaLa companyia de fleques Turris té un nou accionista majoritari. El fons d'inversió Realza Capital, amb seu a Madrid, ha anunciat la compra d'una majoria de les accions de la cadena catalana, segons ha informat aquest divendres la mateixa empresa en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'entrada de Realza Capital a l'accionariat del grup comportarà el llançament d'un pla d'expansió a escala estatal que s'iniciarà amb l'obertura d'una botiga a Madrid, tot i que l'empresa ha assegurat en el comunicat que també té previst continuar augmentant el nombre de locals a Catalunya, així com les vendes a través del canal online.

L'empresa és una cadena de forns que ofereixen pa i brioixeria elaborats amb massa mare i de tipus artesanal. L'interès cada vegada més gran entre la població per l'alimentació de qualitat més alta ha sigut un dels principals motors de creixement de Turris els últims anys.

De fet, l'empresa, fundada a Barcelona el 2008, té en aquests moments 25 fleques, totes a la demarcació de Barcelona, que donen feina a uns 300 treballadors. El grup ha anat augmentant les vendes a un ritme del 25% anual durant els quatre últims exercicis fins al 2021, quan va tancar l'any amb una facturació d'uns 20 milions d'euros.

Es mantenen els inversors antics

La nova posició dominant de la companyia d'inversions madrilenya no suposarà la sortida dels fins ara dos principals accionistes, Suma Capital, que va entrar a la cadena de forns de pa el 2017, i Enerhold. En el cas de Suma Capital, la seva inversió es canalitzarà a través del seu fons Growth Fund II, successor del fons amb els quals havia invertit fins ara a Turris.

Suma Capital ha decidit mantenir-se a l'accionariat de la cadena després de quedar "molt satisfets amb l'evolució" de l'empresa els últims sis anys, segons ha assegurat en el comunicat David Arroyo, soci de Suma Capital. Pel que fa a Realza, el seu soci, Martín González del Valle, ha indicat que el seu objectiu és "donar suport" a l'equip directiu per tirar endavant "el seu ambiciós pla de creixement basat en un model de negoci únic i diferenciat".

Pel que fa als dos fundadors de Turris, Xavier Barriga i Manel Sellarès, continuaran com a socis preferents i membres del consell d'administració. Així mateix, tampoc es preveuen canvis a nivell executiu, amb Patxi Fernández com a director general.

stats